Life Magnesium

Magnesium is essentieel

Magnesium is één van de drie life essentials. Het element is van essentieel belang voor het goed functioneren van onze cellen en daarmee voor ons hele organisme. Magnesium wordt niet door ons eigen lichaam aangemaakt en moet dus verkregen worden door voeding.

Bron van magnesium

Goede voeding is de bron van magnesium. Het is aanwezig in o.a. groene groenten en noten en zaden. Wanneer echter kunstmest wordt gebruikt voor de bodem waarin deze voeding groeit in plaats van organische, magnesiumrijke mest raakt de bodem uitgeput.

Magnesium en calcium

Regelaar calciumgehalte

Om een cel te activeren is er calcium nodig. En magnesium is de grote regelaar van het calciumgehalte in onze cellen. Het zorgt ervoor dat calcium naar binnen kan stromen zodat een cel actief wordt en het zorgt ervoor dat calcium weer uit de cellen gepompt wordt zodat de cellen kunnen ontspannen.

Verhouding magnesium en calcium

Als we echter te weinig magnesium hebben blijft er teveel calcium achter waardoor er geen ontspanning meer plaats vindt. Van belang is derhalve de verhouding tussen magnesium en calcium. Is de hoeveelheid calcium te hoog in vergelijking met magnesium dan blijven spieren gespannen of verkrampt, krijgen we een hoge bloeddruk, blijven cellen prikkels doorgeven met als gevolg stress en overspannenheid etc.

Gezonde cel

Een juiste magnesiumstatus zorgt voor balans en reguleert de hoeveelheid calcium.

gezonde-cel

Ongezonde cel

Bij een tekort aan magnesium ontstaat er een teveel aan calcium in de cel.

ongezonde-cel

Balans

Klik hier onder voor een video die de wisselwerking tussen magnesium en calcium weergeeft.

 

video

Symptomen magnesium tekort

Symptomen bij een magnesiumtekort kunnen zijn:

Verkrampte en verstijfde spieren

Onrust, nervositeit, gespannen, prikkelbaar

Migraine, hoofdpijn

Slechte concentratie

Depressie en angsten

Hoge bloeddruk, hartkloppingen

Diabetes

Ziekte van hart- of bloedvaten

Verstoorde stofwisseling

Vermoeidheid, futloosheid, verschijnselen van uitputting

Maagkrampen, spastische darm

Allergieën

Hoe vul ik mijn magnesium tekort aan?

Verhouding is belangrijk

Een magnesiumtekort aanvullen is niet makkelijk. Want door beter te eten vullen we niet alleen het magnesiumtekort aan maar verhogen we ook de hoeveelheid calcium in ons lichaam. En juist deze verhouding is zo belangrijk! De magnesiumvoorraad dient dus apart aangevuld te worden.

“Life” Magnesium

Met “Life” magnesium zorgt u op de meest effectieve manier voor het aanvullen van uw magnesiumtekort. Onze producten bevatten namelijk de meest zuivere en natuurlijke vorm van magnesium chloride. Een zout dat 250 miljoen jaar geleden is gevormd door het indrogen van de Zechstein zee. De zoutlagen liggen 1600 tot 2000 meter diep onder de grond, onaantastbaar voor menselijke vervuiling. Deze chemische samenstelling van het ingedroogde zeewater blijkt dezelfde te zijn als de samenstelling in ons bloed: dezelfde elementen en dezelfde dosering. Hierdoor herkennen en accepteren onze cellen deze verbinding direct.

Verkrijgbare producten

Life Magnesium is verkrijgbaar in vlokken die u in een (voeten) bad kan doen. Deze vlokken hebben een krachtige re-mineraliserende werking en zorgen voor een diepe ontspanning. Ook werkt het bad ontgiftend. De zuur base balans verbetert. Magnesium is een base en verbind zich met zuren. Ook hebben we een olie en een gel die u rechtstreeks op de huid kan smeren. Deze producten lenen zich ook goed voor het behandelen van spierpijn na het sporten bijvoorbeeld.

Actie Magnesium Flakes & Life Magnesium Spray

Super deal!! Magnesium Flakes & Life Magnesium Spray Combi prijs Normaal €35,90 Nu samen €25,-

Bekijk product

Life Magnesium Gel

Gebruik Life Magnesium Gel bij het behandelen van huidklachten, wondjes of spierpijn. Handig, want je kunt het rechtstreeks op probleemgebieden smeren!
Inhoud: 250 ml

Bekijk product

Life Magnesium Spray; ideaal om acute pijn of kramp te verlichten!

Gebruik Life Magnesium Spray bij acute spierpijn of kramp. Handig, want je kunt het rechtstreeks op probleemgebieden aanbrengen! Ben je een intensieve sporter? Dan behoort onze magnesium spray tot je standaard sportuitrusting. Bij veelvuldig zweten, wat extra uitstoot van mineralen betekent, zorgt de  magnesium spray voor directe aanvulling.
Inhoud: 200 ml

Bekijk product

Life Magnesium Flakes

Life Magnesium Flakes hebben een krachtige re-mineraliserende werking en zorgen voor de optimale opnamen tijdens een ontspannend lig- of voetenbad.
Inhoud: 2 kilo per zak

Bekijk product

Contact

Social

Snel contact